Prosty kapuśniaczek

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kapustę odcisnąć, boczek pokroić w kostkę, cebulę posiekać, a ziemniaki obrać i też pokroić w kostkę. Zagotować rosół i dodać do niego ziele angielskie i listek laurowy. Włożyć ziemniaki i gotować 15 minut. Dodać kapustę i gotować jeszcze 20 minut. Na rozgrzanym maśle podsmażyć posiekaną cebulę i boczek. Całość oprószyć mąką i zasmażyć. Przełożyć do zupy. Gotowy kapuśniak przyprawić do smaku solą i pieprzem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 50 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 567
Data dodania: 2011-06-29

Zdjęcia

Prosty kapuśniaczek
kachna2086#

Dodane przez:

kachna2086

2012-03-22
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Prosty kapuśniaczek

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.