Przepyszna pizza

Ocena przepisu

Opis

To nie jest zwykła pizza, to pizza na mace z pełnego przemiału, można powiedzieć, że zdrowa pizza.
Można ją jeść w 2 fazie Montignaca

Składniki

ciasto

farsz

Sposób przyrządzenia

Drożdże posypujemy fruktozą i zalewamy wodą. Mieszamy aż do rozpuszczenia drożdży. Potem stopniowo dosypujemy mąkę i mieszamy aż do wyrobienia kuli. Polewamy olejem i przykryte ścierką lub workiem foliowym odstawiamy na 5-10 min w ciepłe miejsce.
W międzyczasie rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni C.

Myjemy pieczarki, kroimy je na plasterki, kroimy także na małe kawałki plasterki salami oraz cebulę.
Ścieramy ser na talerz.

W tym czasie ciasto już trochę podrosło, podlewamy je olejem i zagniatamy i wyrzucamy na papier do pieczenia.
Na wierzch kładziemy cebule, posypujemy solą, pieczarki, trochę posypujemy solą, potem salami.

Wstawiamy do piekarnika na około 15 min. Po tym czasie wyjmujemy, sprawdzamy czy ciasto jest upieczone, posypujemy serem i wstawiamy do zgaszonego piekarnika na 2 minuty tak by ser się stopił
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 3610
Data dodania: 2009-07-15

Zdjęcia

Przepyszna pizza
Ciasteczkowa#

Dodane przez:

Ciasteczkowa

2009-07-15
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (8)

Komentarze

Do przepisu na: Przepyszna pizza

2010-02-24 23:07:13

Uwielbiam pizze z różnymi nadzieniami.

2010-02-17 21:05:40

A ja nie dodaję pieprzu...

2010-02-05 16:09:39

Jeszcze dodałbym bazylią

2009-08-04 15:31:43

willma - Montignac, a ścislej Metoda Montignac to po prostu zdrowy sposób odzywiania (najogledniej pisząc), nie je sie fast foodów, przetworzonych rzeczy (jak oczyszczona, biała maka), polepszaczy smaku (jak wszystkie kubki gorace i gotowe dania z torebki, zupki chinskie)

po prostu zdrowe jedzenie :)
!willma#

!willma

2009-07-18 13:39:47

Ciasteczkowa:

a Montignac to co to jest? jakaś kolejna dieta cud?

chociaż jak widzę składniki (ser, salami) i ciasto pizzowe to może wypadałoby się zainteresować co to za jeden ten Montignac ;)

2009-07-17 10:07:44

Dobre wyjaśnienie co do maki, Dziękuję !Spec Od Mąki

Ja kupuję mąke GRAHAM Babalscy Typ 1850 - w Zielonej Gorze cena w Carrefourze jest 5,48 za 1kg

Co do samego przepisu to proszę zwrócić uwagę że robimy ciasto bez jajka i dzięki fruktozie i drożdżom ciasto jest lekko wyrośnięte i chrupiace.
Sos co prawda zmiękcza ciasto ale wkładając do goracego piekarnika niwelujemy efekt zakalca.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.