Pstrą duszony w warzywach

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Pstrągi oczyścić, umyć, osuszyć. Natrzeć solą i pieprzem cytrynowym. Wybrane warzywa obrać lub oczyścić, umyć, osuszyć. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Olej rozgrzać w rondlu, włożyć wszystkie warzywa, poddusić. Dodać listki laurowe i ziele angielskie. Lekko skropić wodą. Dodać ryby, przykryć warstwą warzyw. Całość dusić na małym ogniu, aż ryby będą miękkie (ok. 20 minut). Udekorować natką.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 620
Data dodania: 2011-05-28

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pstrą duszony w warzywach

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.