• apette.pl
  • Pstrągi smażone z cytryną i koperkiem

Pstrągi smażone z cytryną i koperkiem

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Cytrynę dokładnie wyszorować i pokroić na ósemki. Oczyszczone i sprawione ryby posolić, lekko popieprzyć w środku i na zewnątrz.

Do brzuchów ryb włożyć po pół pęczka koperku i dwa kawałki cytryny. Spiąć wykałaczką i odstawić na ok. Pół godziny. Po tym czasie panierować ryby w bułce tartej wymieszanej z mąką i usmażyć na rumiano w głębokim tłuszczu.

Usmażone ryby podajemy z ulubioną surówką.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 458
Data dodania: 2012-01-07

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pstrągi smażone z cytryną i koperkiem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.