Ptysie z bitą śmietaną

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

W garnku rozpuszczamy margarynę, dolewamy wodę i zagotowujemy. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i solą. Dodajemy i cały czas mieszamy, aż składniki się połączą a masa będzie odchodziła od garnka. Pozostawiamy do ostygnięcia. Dodajemy jajka i mieszamy dokładnie. Ciasto przekładamy do szprycy i wyciskamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok 30 min w temp. 200'C. Gotowe pozostawiamy do przestygnięcia. Ptysie kroimy wzdłuż. Śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym, pod koniec dodajemy cukier puder i jeszcze chwilkę miksujemy. Gotową bitą śmietaną napełniamy szprycę i wyciskamy na dolną część ptysia, a następnie przykrywamy górną, lekko dociskając. Posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 707
Data dodania: 2011-05-28

Zdjęcia

Ptysie z bitą śmietaną
Iwusia#

Dodane przez:

Iwusia

2011-05-28
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ptysie z bitą śmietaną

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.