Ptysie z bitą śmietaną
Składniki
Sposób przyrządzenia
W garnku rozpuszczamy margarynę, dolewamy wodę i zagotowujemy. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i solą. Dodajemy i cały czas mieszamy, aż składniki się połączą a masa będzie odchodziła od garnka. Pozostawiamy do ostygnięcia. Dodajemy jajka i mieszamy dokładnie. Ciasto przekładamy do szprycy i wyciskamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok 30 min w temp. 200'C. Gotowe pozostawiamy do przestygnięcia. Ptysie kroimy wzdłuż. Śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym, pod koniec dodajemy cukier puder i jeszcze chwilkę miksujemy. Gotową bitą śmietaną napełniamy szprycę i wyciskamy na dolną część ptysia, a następnie przykrywamy górną, lekko dociskając. Posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty