Ptysie z pieczarkami

Ocena przepisu

Składniki

ciasto

farsz

Sposób przyrządzenia

Pieczarki myjemy, kroimy, smażymy na oleju. Usmażone pieczarki łączymy z pasztetem, śmietaną kremówką ubitą, solą i pieprzem.

Mleko zagotowujemy z masłem i solą, wsypujemy przesianą mąkę, podgrzewamy ciągle mieszając, zdejmujemy z ognia, dodajemy kolejno jajka, proszek do pieczenia, mieszamy. Blaszkę smarujemy masłem, szprycownicą na blaszkę nakładamy okrągłe ciasteczka, pieczemy w nagrzanym piekarniku około 20 - 25 minut. Po upieczeniu ptysie przecinamy poziomo na pól, napełniamy farszem, przykrywamy, podajemy.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 55 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 904
Data dodania: 2011-04-27

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ptysie z pieczarkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.