Pudding z białej kapusty

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Cebulę obrać, pokroić w kostkę, kapustę oczyścić, poszatkować. Z pora odłożyć kilka liści, zblanszować, resztę pokroić w kostkę. Koperek opłukać, kilka gałązek odłożyć do dekoracji, resztę posiekać. Na maśle zeszklić cebulę, dodać kapustę, kostkę pora, chwilę smażyć, dodać śmietanę, przyprawić solą i pieprzem. Gotować do miękkości kapusty. Po przestudzeniu dodać bułkę tartą, jajka i koperek. Doprawić solą, pieprzem i gałką. Formę wyłożyć folią spożywczą, zblanszowane liście pora wyłożyć na folii, a potem napełnić to masą kapuścianą, wyrównać powierzchnię, zawinąć końcówki pora i folii. Blaszkę napełnić wodą do 1/3 wysokości. Wszystko wsunąć do nagrzanego piekarnika, piec pół godziny w temp. 180 st. C.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 997
!Honorata

!Honorata

Data dodania: 2008-12-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pudding z białej kapusty

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.