• apette.pl
  • Pulpeciki z ryby w sosie śmietanowo-czosnkowym

Pulpeciki z ryby w sosie śmietanowo-czosnkowym

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Pulpeciki:
filet ryby zemleć. Wymieszać z jajkiem, podsmażoną cebulą, doprawić solą i pieprzem. Uformowane pulpety obtoczyć w mące i wrzucić na wrzątek. Podgotowane wyjąć, a na wywarze zrobić sos.

Sos do pulpetów: wywar z pulpetów zarobić mąką roztrzepaną ze śmietaną, doprawić bazylią i wyciśniętym czosnkiem i zagotować. Do sosu dołożyć pulpety i dusić kilka minut.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 708
Data dodania: 2011-04-26

Zdjęcia

Pulpeciki z ryby w sosie śmietanowo-czosnkowym
ilka86#

Dodane przez:

ilka86

2011-04-26
Pulpeciki z ryby w sosie śmietanowo-czosnkowym
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pulpeciki z ryby w sosie śmietanowo-czosnkowym

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.