Pulpety rybne w sosie koperkowym

Ocena przepisu

Składniki

  • filet rybny 6 szt
  • korzeń pietruszki 1 szt
  • seler 1/4 szt
  • nać pietruszki 1 łyżka
  • koper 1 łyżka
  • jaja kurze całe 1 szt
  • bułka tarta 3 łyżka
  • sól, pieprz 1 szczypta

Sposób przyrządzenia

Rybę zmielić. Drobno posiekaną pietruszkę i seler zarumienić na maśle. Natkę pietruszki posiekać. Wszystkie składniki poza koprem dokładnie wymieszać i z powstałego ciasta tworzyć małe kuleczki i obtoczyć je w bułce.

Zrobić wywar z kostki warzywnej, wrzucić do niego pulpety i gotować około 15 minut. Wyjąć pulpety z wywaru, dodać do niego posiekany koper i gotować 3 minuty. Na koniec zagęścić gęstą śmietaną, wodą i mąką. Wrzucić pulpety do sosu.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 85 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 922
Data dodania: 2011-04-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pulpety rybne w sosie koperkowym

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.