Pulpety w kapuście

Ocena przepisu

Składniki

na pulpety

Sposób przyrządzenia

Kapustę (średniej wielkości) oczyścić i poszatkować, zalać wodą i postawić do gotowania. Pieczarki umyć, pokroić w plastry, dodać do kapusty. Cebulę drobno pokroić i przesmażyć na smalcu z pokrojoną w kostkę kiełbasą. Posolić. Dodać liść laurowy i gotować. Do mięsa mielonego dodać tartą bułkę, drobno pokrojoną cebulę i wodę. Doprawić do smaku. Z masy mięsnej formować pulpety obtaczać w mące i układać na kapuście. Gotować ok 10 min i odwrócić. Gotować następne 8-10min. Na koniec wymieszać i doprawić do smaku.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 893
Data dodania: 2012-10-22

Zdjęcia

Pulpety w kapuście
kuchareczka221#

Dodane przez:

kuchareczka221

2012-10-22
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pulpety w kapuście

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.