Pulpety w sosie

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso mielone wymieszać z połową posiekanej cebuli, 2 jajkami, bułką tartą i 4 łyżkami wody. Doprawić do smaku. Wyrobić i formować małe pulpeciki. Bulion zagotować. Czosnek drobno posiekać i z resztą cebuli podsmażyć na maśle na złoty kolor. Przełożyć do rondla i zalać bulionem. Dodać mąkę, przecier pomidorowy i pokrojoną paprykę. Do sosu włożyć pulpety i gotować około 25 minut. Podawać z ugotowanym makaronem i posypać posiekaną natką pietruszki.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 491
Data dodania: 2010-12-07

Zdjęcia

Pulpety w sosie
beatkaa153#

Dodane przez:

beatkaa153

2011-01-25
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pulpety w sosie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.