Pulpety w sosie pomidorowym

Ocena przepisu

Opis

Pulpety w sosie pomidorowym

Składniki

Sposób przyrządzenia

Jedną cebulę drobno pokroić i dodać do mięsa mielonego. Tartą bułkę skropić mlekiem i dodać do masy razem z jajkiem. Doprawić solą i pieprzem. Formować małe pulpeciki. Układać w naczyniu żaroodpornym. Drugą cebulę zeszklić na maśle i dodać do bulionu. Bulion zmiksować z mąką, jajkiem, koncentratem pomidorowym. Doprawić solą, pieprzem i bazylią. Zalać pulpeciki i zapiekać ok 40 minut.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 776
Data dodania: 2010-11-12

Zdjęcia

Pulpety w sosie pomidorowym
beatkaa153#

Dodane przez:

beatkaa153

2010-11-12
Pulpety w sosie pomidorowym
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pulpety w sosie pomidorowym

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.