Pulpety w sosie warzywnym

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Bułkę kajzerkę zalewamy wodą ciepłą, Jak namoknie to odciskamy i dodajemy do mięsa. Dosypujemy sól, pieprz i przyprawę uniwersalną. Mieszamy na gładka masę i formujemy pulpety wielkości orzecha włoskiego. Ścieramy na tarce marchewkę, pietruszkę i selera. Podsmażamy na oleju i zalewamy wodą. Jak się zagotuje to wrzucamy pulpety. Zmniejszamy ogień i gotujemy 20 minut. Podajemy z ryżem, ziemniakami lub makaronem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 20 min
Czas smażenia: 5 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 627
Data dodania: 2012-08-27

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pulpety w sosie warzywnym

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.