Puree z grochu

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Groch przebieramy, zlewamy zimną wodą, wrzucamy do gorącej osolonej wody, zagotowujemy, gotujemy do miękkości. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Boczek kroimy w kostkę, częściowo stapiamy na patelni, dodajemy cebulę, wkładamy do grochu w połowie gotowania. Miękki groch przecieramy, mieszamy z wywarem, podgrzewamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 510
Data dodania: 2011-04-27

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Puree z grochu

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.