Pyzy ziemniaczane

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kg ziemniaków wyszorować i ugotować w mundurkach, ostudzić, obrać, zemleć. Resztę ziemniaków obrać, umyć i zetrzeć na tarce z małymi otworami, a następnie odcisnąć. Sok odstawić, aby opadł osad, następnie odlać płyn, pozostawiając skrobię. Ziemniaki gotowane, surowe, skrobię oraz jajka mieszamy dokładnie. Dłońmi oprószonymi mąką formujemy okrągłe pyzy i gotujemy w osolonej wodzie do wypłynięcia na powierzchnię. Takie pyzy ziemniaczane można nadziać mięsem lub kapustą.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 1876
Data dodania: 2011-02-07

Zdjęcia

Pyzy ziemniaczane
halina#

Dodane przez:

halina

2011-02-07
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pyzy ziemniaczane

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.