racuchy drożdżowe

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Drożdże rozkruszyć , posypać cukrem i odrobiną mąki. Mleko podgrzać , dodać do drożdży wymieszać. Jaja roztrzepać lekko osolić. Dodać do drożdży mąkę i jaja i wymieszać. Pozostawić w cieple do wyrośnięcia, ja stawiam na kaloryferze. Smażyć racuchy na rozgrzanym, tłuszczu z obu stron.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 1675
Data dodania: 2010-03-02

Zdjęcia

racuchy drożdżowe
monika4#

Dodane przez:

monika4

2010-03-03
racuchy drożdżowe
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: racuchy drożdżowe

2010-03-03 15:25:05

One zawsze są dobre.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.