Racuszki z bitą śmietaną

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Drożdże dodać do 30 ml ciepłego mleka oraz 2 łyżeczek cukru.Odstawić do wyrośnięcia .Mąkę wymieszać z jogurtem oraz jajkami. Dodać drożdże , zmiksować. Odstawić do wyrośnięcia.Smażymy racuszki na rozgrzanym oleju.Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym.Na racuszkach układamy po łyżce śmietany oraz śliwkę.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1397
Data dodania: 2010-11-26

Zdjęcia

Racuszki z bitą śmietaną
halina#

Dodane przez:

halina

2010-11-26
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Racuszki z bitą śmietaną

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.