Rakowa po królewsku

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Raki wyszorować, wyciągnąć z ogona środkową płetwę razem z czarną kiszeczką, włożyć raki do wrzącej osolonej wody z dodatkiem koperku i gotować 15 minut pod przykryciem. Wyjąć mięso z kleszczy i szyjek. Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry, włożyć do wywaru, ugotować. Połączyć z groszkiem, rakami i posiekaną natką pietruszki,doprawić do smaku.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 628
Data dodania: 2008-09-09

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Rakowa po królewsku

2010-02-25 20:14:49

Bardzo lubię różne zupy, bo są pożywne i rozgrzewające.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.