Risotto

Ocena przepisu

Składniki

  • ryż 1 szkl
  • woda gorąca 3 szkl
  • cebula drobno pokrojona 1 szt
  • sól
  • papryka kolorowa 3 szt
  • papryka ostra w proszku 1/2 łyżeczki
  • pieczarki 200 g

Sposób przyrządzenia

Opłukany na sitku ryż zalać wodą, osolić, gotować 15 minut. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić cebulę i usmażyć na złoty kolor. Pieczarki pokroić w paski, dodać do cebuli, dusić 10 minut. Z papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski dodać do pieczarek i cebuli, posypać papryką i dusić do miękkości. Przełożyć to wszystko do ryżu, wymieszać, poddusić jeszcze wszystko razem z 8 minut. Podawać z pieczonymi udkami.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 1510
Data dodania: 2010-06-05

Zdjęcia

Risotto
kiziolek20#

Dodane przez:

kiziolek20

2010-06-05
Risotto
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Risotto

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.