Rogal nadziewany wołowiną

Ocena przepisu

Składniki

ciasto

farsz

Sposób przyrządzenia

Zrobić ciasto: mąkę wsypać na stolnicę, dodać sól i w środek wbić jajka. Zagnieść szybko, dolewając małe ilości zimnej wody. Podzielić na 4 części, każdą cienko rozwałkować posypując mąką. Placki pozostawić na stolnicy, aby przeschły. Mięso umyte pokroić w kostkę. Cebulę posiekać. Jabłka bez środka pokroić w kostkę. Wołowinę wymieszać z cebulą, rodzynkami i jabłkami. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Masło stopić, przestudzić, posmarować nim płaty ciasta. Ułożyć jeden na drugim, a na wierzchu nałożyć przygotowany farsz. Zwinąć, ułożyć w kształcie rogala na blasze. Polać resztą masła. Piec 1,5 godziny w temperaturze 180 st.C.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 100 min
Ile porcji: 7
Wyświetlenia: 1245
!Terenia

!Terenia

Data dodania: 2008-12-07

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Rogal nadziewany wołowiną

2010-02-25 21:03:46

Na pewno jest smaczny.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.