Rogaliki

Ocena przepisu

Opis

Rogaliki

Składniki

Sposób przyrządzenia

Z mąki, margaryny, żółtek, śmietany, cukru i szczypty soli zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce ok 1-2 godzin. Podzielić na części. Rozwałkować na placki średniej grubości. Wyciąć z ciasta koło wielkości dużego talerza. Podzielić na osiem części. Na każdą część nakładać marmoladę i zwijać w stronę środka koła. Formować rogaliki i piec do zrumieniania ok 20 minut.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 50 min
Ile porcji: 15
Wyświetlenia: 667
Data dodania: 2011-01-26

Zdjęcia

Rogaliki
beatkaa153#

Dodane przez:

beatkaa153

2011-01-26
Rogaliki
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Rogaliki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.