Rogaliki drożdżowe

Ocena przepisu

Składniki

nadzienie

  • dżem

Sposób przyrządzenia

Z mleka, cukru i drożdży zrobić rozczyn. Dodać do mąki wbić jajko, dodać roztopione masło i resztę cukru. Zagnieść ciasto, rozwałkować, pociąć na trójkąty. Na szerszej stronie ułożyć nadzienie, zwinąć i uformować rogaliki. Rogalę ułożyć na wysmarowanej blasze i odstawić na pół godziny w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Przed pieczeniem posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec 20 min w 180 st. Po upieczeniu zimne popudrować.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 563
Data dodania: 2010-04-27

Zdjęcia

Rogaliki drożdżowe
alaaa#

Dodane przez:

alaaa

2010-04-27
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Rogaliki drożdżowe

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.