Rogaliki z różaną marmoladą

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mąkę, margarynę, jajka, rozkruszone drożdże, śmietanę i cukier waniliowy mieszamy, wyrabiamy ciasto. Przekładamy do woreczka, szczelnie zawiązujemy i na ok. 15 minut wkładamy do zimnej wody. Ciasto dzielimy na sześć równych części, każdą rozwałkowujemy, kroimy w trójkąty. Na każdy trójkąt nakładamy po łyżce marmolady, formujemy rogaliki. Smarujemy roztrzepanym białkiem. Pieczemy 25 minut w 180 stopniach.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 20
Wyświetlenia: 401
Data dodania: 2011-04-13

Zdjęcia

Rogaliki z różaną marmoladą
kasiulka25#

Dodane przez:

kasiulka25

2012-07-15
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Rogaliki z różaną marmoladą

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.