Rolada nadziewana szynką

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Cielęcinę opłukać, obrać z błon i powięzi; ukształtować mięso w płaski prostokąt, pobić zwilżanym wodą tłuczkiem i natrzeć czosnkiem roztartym z solą. Na płat cielęciny położyć pokrajane w paski wędliny, zwinąć mocno w rulon, starannie zesznurować sparzonym sznurkiem tak jak balon; oprószyć mąką. Na patelni rozgrzać smalec, obrumienić roladę ze wszystkich stron; przełożyć do rondla. Roladę podlać wodą, przykryć i dusić na małym ogniu do miękkości. Warzywa umyć, wraz z cebulą obrać, opłukać, drobno pokrajać i dodać do mięsa; wyparowaną w czasie duszenia wodę uzupełnić wrzątkiem. Gdy rolada będzie miękka, wyjąć z rondla; zdjąć sznurek, pokrajać mięso w skośne paski grubości nie mniejszej niż 1, 5 cm. Ułożyć estetycznie na półmisku. Sos z warzywami przetrzeć przez sitko, dosolić do smaku, podprawić mąką, zagotować i połączyć ze śmietaną; polać roladę. Podawać z ziemniakami puree lub makaronem, z dodatkiem surówek sezonowych.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 15 min
Ile porcji: 1
Wyświetlenia: 736
Data dodania: 2010-02-09

Zdjęcia

Rolada nadziewana szynką
gusia1000#

Dodane przez:

gusia1000

2010-02-13
Rolada.
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Rolada nadziewana szynką

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.