Rolada z borowikami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Borowiki umyć, obgotować w osolonym wrzątku. Schab rozciąć, aby powstał duży prostokątny plaster mięsa. Lekko rozbić tłuczkiem, natrzeć kminkiem, solą i pieprzem. Czosnek przecisnąć przez praskę. Natkę i koperek opłukać, posiekać. Karkówkę i mięso drobiowe zemleć. Dodać czosnek, majeranek, oregano, natkę i koperek. Dokładnie wymieszać. Rozsmarować masę na schabie. Na wierzchu ułożyć grzyby. Ciasno zwinąć roladę, obwiązać nitką. Obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Piec około godziny w temp. 220 st. C, podlewając powstałym sosem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 1054
!Kacha

!Kacha

Data dodania: 2008-11-26

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Rolada z borowikami

2010-02-24 21:46:22

To danie musi być dobre.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.