Rosół z kaczki

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kaczkę podzielić na porcje, zalać zimną wodą, dodać sól i gotować pamiętając o zszumowaniu. Dodać obrane marchewki, pietruszkę i kawałek selera. Po dokładnym zszumowaniu dodać wegete, liście laurowe i ziele angielskie oraz podpieczoną nad ogniem cebulkę. Gotować do miękkości mięsa na małym ogniu tak aby rosół tylko pykał. W razie potrzeby doprawić. Podawać z makaronem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 2 godz
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 1086
Data dodania: 2010-11-16

Zdjęcia

Rosół z kaczki
malinka18#

Dodane przez:

malinka18

2010-11-16
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Rosół z kaczki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.