Rosół z ryżem

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso myjemy dokładnie, wkładamy do garnka i zalewamy zimna wodą, gotujemy na wolnym ogniu przez około 60 minut. Po tym czasie wyjmujemy mięso i pozbywamy się niego kości. Z powrotem wrzucamy mięso z kurczaka, dodajemy obraną i pokrojoną marchew oraz dymki. Gotujemy aż warzywa zmiękną. Ryż możemy zagotować oddzielnie na sypko bądź od razu dodać do bulionu. Przed podaniem posypujemy posiekaną natka pietruszki.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 2 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 493
Data dodania: 2011-07-02

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Rosół z ryżem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.