Rozbratle z brytfanny

Ocena przepisu

Składniki

  • kotlet wołowy 5 kotlety
  • cebula 200 g
  • smalec 100 g
  • czerwona papryka 2 strąki
  • kminek 1 łyżeczka
  • pasta pomidoropwa 1 łyżeczka
  • słodka papryka 1 łyżeczka
  • ziemniaki 1,5 kg
  • sól

Sposób przyrządzenia

Mięso opłukać, odciąć kość kręgosłupa, zostawiając kość żebrową, lekko rozbić i ponacinać brzegi mięsa. Rozgrzać tłuszcz w patelni i szybko obsmażyć z obu stron każdy rozbratel, przełożyć do odpowiedniej wielkości rondla. Na pozostałym w patelni tłuszczu lekko zrumienić cebulę, dodać roztarty czosnek, kminek i pastę pomidorową, podlać niewielką ilością wody i gotować kilka minut; wlać zawartość patelni do rondla z mięsem. Do rondla wlać tyle wody, aby przykryła mięso i powoli dusić pod przykryciem na małym ogniu. Gdy mięso zacznie mięknąć, dodać oczyszczone z gniazd nasienne i pokrajane w paski strąki papryki, a nieco później - obrane, pokrajane w plastry ziemniaki; dolać tyle wody, aby przykryła ziemniaki i dusić pod przykryciem do miękkości. Podawać w rondlu, z sałatą, z sałatką z kapusty kwaszonej, mizerią itp.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 1107
Data dodania: 2010-08-17

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Rozbratle z brytfanny

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.