Rożki

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Migdały sparzyć, obrać ze skórki i zemleć; połączyć z masłem, żółtkami, przesianą mąką i olejkiem, zagnieść ciasto i pozostawić na 30 min. w chłodnym miejscu. Następnie uformować małe rożki, ułożyć w odstępach na blasze i upiec w gorącym piekarniku. Po wystudzeniu zrobić lukrem kratkę na rożkach.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 590
Data dodania: 2010-07-23

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Rożki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.