Rożki

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mąkę posiekać z margaryną, dodać drożdże utarte z łyżeczką cukru. Dodać śmietanę, jajko. Wszystko razem wyrobić, chwilę poczekać i wałkować ciasto na cienkie koła. Ciasto pociąć na trójkąty w środek każdego nakładać marmoladę i zwijać rogaliki. Piec w temperaturze 180 do 200 stopni c. Posypać cukrem pudrem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 938
Data dodania: 2011-04-15

Zdjęcia

Rożki
monciasz#

Dodane przez:

monciasz

2011-04-15
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Rożki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.