Ruloniki z szynki z galarecie

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, kroimy w drobną kostkę. Następnie do pokrojonych jajek dodajemy trochę majonezu, chrzanu, soli oraz pieprzu. Całość dokładnie mieszamy.
Następnie na każdy plasterek szynki nakładamy porcję farszu jajecznego, zwijamy w rulonik.
Rulony układamy na półmisku.
Żelatynę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Gdy zacznie tężeć, ostrożnie zalewamy nią ruloniki z szynki.
Całość dekorujemy kukurydzą, papryką czerwoną, śliwkami suszonymi.
Całość wstawiamy do lodówki, aby galareta dobrze zastygła.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 666
Data dodania: 2011-08-30

Zdjęcia

Ruloniki z szynki z galarecie
madi356#

Dodane przez:

madi356

2011-08-30
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ruloniki z szynki z galarecie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.