Ryba po grecku

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Filety rozmrażamy i odsączamy. Każdy skrapiamy sokiem z cytryny, delikatnie oprószamy papryką mieloną słodką, solą, pieprzem. Mąkę wsypujemy na talerz i obtaczamy każdy filet. Smażymy na rozgrzanym oleju do lekkiego zrumienienia z każdej strony.

Marchew, pietruszki i seler obieramy, a następnie ścieramy na tarce z dużymi oczkami. Cebule obieramy, siekamy drobno i smażymy w garnku na 3 łyżkach oleju, aż cebula będzie szklista.

Następnie podsypujemy mąką, ok. 4-5 łyżek, wlewamy 200 ml przegotowanej wody i dusimy pod przykryciem ok. 5 minut, dodajemy starte warzywa, mieszamy i dusimy ok. 20 minut, aż zmiękną. Na sam koniec lekko doprawiamy pieprzem i solą do smaku (nie trzeba dawać ani koncentratu ani innych przypraw, rybka smakuje bosko:)). Połowę warzyw wykładamy do miski, na to nakładamy usmażoną rybkę, lekko posypujemy solą – szczypta, nakładamy resztę warzyw. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 80 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 749
Data dodania: 2011-04-12

Zdjęcia

Ryba po grecku
Sabinka_balbinka#

Dodane przez:

Sabinka_balbinka

2011-04-12
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ryba po grecku

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.