Ryba w sosie musztardowym

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Włoszczyznę umyć, oczyścić, opłukać i pokroić w paseczki. Zalać małą ilością gorącej wody (niepełna szklanka), osolić i gotować ok 10 minut. Rybę oczyścić i podzielić na dzwonka i gotować w jarzynach około 20 minut odwracając kawałki po 10 minutach. Dodać wtedy liść laurowy.

Miękką rybę ostrożnie wyjąć, oddzielić od ości, zachowując możliwie duże kawałki mięsa. Warzywa chwilę odparować (gotować bez przykrycia), aby pozostało jak najmniej wody, przyprawić do smaku.

Rybę ułożyć na półmisku albo na talerzykach, pokryć warzywami. Olej rozmieszać z resztą wywaru (ok 2 łyżek) i łyżką musztardy oraz solą, cukrem i pieprzem, zalać potrawę i zostawić do ostudzenia. Podawać rybę na zimno z posypaną zieloną pietruszką.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 968
Data dodania: 2011-04-13

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ryba w sosie musztardowym

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.