Ryba z warzywami

Ocena przepisu

Składniki

  • filet z morszczuka 50 dag
  • ziemniaki 4 szt
  • kalarepka 30 dag
  • kalafior 1 szt mała
  • biała rzodkiew 25 dag
  • fasolka szparagowa 10 dag
  • pomidory 25 dag
  • cebula 2 szt
  • czosnek 4 ząbki
  • sok i skórka otarta z cytryny
  • mielona papryka
  • olej 4-5 łyżek
  • bulion 1 szkl
  • szafran 1 szczypta
  • sól
  • pieprz Cayenne

Sposób przyrządzenia

Szafran zalać wrzątkiem (łyżka), zostawić na kilka minut. Rybę pokroić w paski posypać solą, skórką z cytryny i namoczonym szafranem. Po 1 godzinie odsączyć. Startą na tarce cebulę dokładnie utrzeć z posiekanym czosnkiem i mielona papryką. Ze sparzonych pomidorów zdjąć skórkę, poprzecinać je na ćwiartki. Obraną kalarepkę i rzodkiew pokroić w słupki, fasolkę na kawałki, a ziemniaki w kostkę. Kalafior podzielić na różyczki. W płaskim rondlu rozgrzać olej (3-4 łyżki), wrzucić utartą z czosnkiem i papryką cebulę, dodawać kolejno: pomidory (smażyć 2-3minuty), ziemniaki, kalarepkę, fasolkę i rzodkiew (smażyć znów2-3minuty) bulion. Dusić pod przykryciem na małym ogniu około 10 minut. Na pozostałym oleju podsmażyć rybę, przełożyć ją do rondla, wymieszać, dodać różyczki kalafiora, wlać sos po rybie i dusić 15-20 minut. Doprawić do smaku pieprzem cayenne i sokiem z cytryny.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 944
Data dodania: 2010-03-24

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ryba z warzywami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.