Rybka w sosie

Ocena przepisu

Składniki

ryba

sos

Sposób przyrządzenia

Mirunę rozmrozić. Obsypać przyprawą do ryb, pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Obtoczyć w mące i jajku i usmażyć na oliwie z oliwek. Sos: 2 szklanki wody zagotować. Wrzucić do niej pół kostki rosołowej. Troszkę podgotować. Śmietanę rozrobić z mąką. Powoli przelać do wywaru. Dodać łyżkę majonezu i dokładnie wymieszać. Gotować aż sos zgęstnieje. Na wierzch posypać koperek i pietruszkę.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 468
Data dodania: 2011-08-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Rybka w sosie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.