Ryż przysmażany

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Wypłukany ryż ugotować na sypko zalewając wrzącą nie osoloną wodą (2 szklanki). Mięso obrumienić, stale mieszając, na maśle z uprzednio drobno pokrajaną i przesmażoną cebulą oraz roztartym czosnkiem. Dodać ugotowany ryż, przyprawić zmielonym imbirem, dobrze wymieszać i trzymać 5 min. na bardzo małym ogniu. Z jajka i łyżeczki wody wymieszonej z solą usmażyć omlet i pokrajać na cienkie paski. Podawać potrawę posypaną posiekaną natki pietruszki (2 łyżki) i przybraną paskami omletu.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1315
Data dodania: 2010-07-06

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ryż przysmażany

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.