Ryż z pomidorami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

W dużym rondlu rozgrzać mocno olej, podsmażyć na nim obraną i drobno pokrojoną cebulę, nie rumienić, następnie dodać ryż mieszając stale, trzymać na ogniu przez 3 minuty. Następnie wlać wodę, dodać umyte i obrane ze skórki i drobno pokrojone pomidory posolić gotować jeszcze 5 minut. Kiedy ryż wchłonie wodę, zdjąć naczynie z ognia, szczelnie przykryć do rozklejenia się ryżu, oczywiście trzymać w cieple.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 1414
Data dodania: 2010-06-09

Zdjęcia

Ryż z pomidorami
beatkaa153#

Dodane przez:

beatkaa153

2011-03-02
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ryż z pomidorami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.