Sałatka chińska

Ocena przepisu

Składniki

Sos:

Sposób przyrządzenia

Umyta i osuszoną kapustę pekińską dość grubo poszatkować. Dokładnie wymieszać składniki sosu, lekko ochłodzić. Obrane pomarańcze pokroić w kostkę, usunąć pestki. Cebulę pokroić w cienkie plasterki. Pieczarki opłukać, osuszyć, pokroić w plasterki, skropić sokiem z cytryny, wymieszać ze szczypiorkiem i pokrojonymi w paseczki daktylami. Dodać kapustę, pomarańcze i cebulę. Połączyć, polać sosem, wymieszać, przykryć, wstawić na 1-2 godziny do lodówki. Sałatkę podawać mocno schłodzoną.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 100 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 569
Data dodania: 2010-03-12

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Sałatka chińska

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.