Sałatka góralska

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Umytą i osuszoną sałatę kroimy w paski. Większość oleju mieszamy z czosnkiem oraz małą ilością soli i skrapiamy tym sałatę, po czym układamy ją na środku półmiska. Ogórek kroimy w cienkie plasterki (bez obierania) i nieco solimy. Ser kroimy w wąskie pasemka, kropimy olejem i doprawiamy lebiodką, po czym oba składniki układamy obok sałaty. Z brzoskwiń (moreli) wyjmujemy pestki ( w miarę możliwości zdejmujemy tez skórkę), następnie owoce kroimy w paski i układamy na półmisku. Paprykę i cebulę kroimy w cienkie plastry, a następnie nieco solimy i też układamy na półmisku. Sałatkę ozdabiamy pokrojonym w plasterki pomidorem.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 841
Data dodania: 2010-03-21

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Sałatka góralska

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.