Sałatka kolorowa warstwowa

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Marchew obieramy, dokładnie myjemy i gotujemy. Pora kroimy i lekko solimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy. Ogórki, ser, marchewkę i białka jajek ścieramy na tarce o dużych oczkach, a żółtka pozostałe z jajek na tarce o małych oczkach. Wędlinę i paprykę konserwową kroimy w kostkę. W salaterce (najlepiej przezroczystej) układamy warstwowo, przedzielając cienką warstwą majonezu i przypraw: białka, ogórki, ser, wędlina, żółtka, marchewka, por i papryka na końcu. Wierzch posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 2644
Data dodania: 2010-03-14

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Sałatka kolorowa warstwowa

2012-01-31 15:34:43

musi wyglądać extra kolorowo taka sałatka :) no i na pewno smaczna

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.