Sałatka meksykańska

Ocena przepisu

Składniki

zalewa

Sposób przyrządzenia

Ogórki myjemy, kroimy bez obierania w plastry i mieszamy z 1/2 szklanki soli, odstawiamy na kilka godzin, odsączyć sok. Z papryk usuwamy gniazda nasienne, myjemy, kroimy w paski, mieszamy z 1/4 szklanką soli, odstawiamy na 2 godziny, odsączamy. Cebulę obieramy, kroimy w pół plasterki, mieszamy z 1/4 szklanki soli, odstawiamy na 2 godziny, odsączamy.
Składniki na zalewę zagotowujemy, lekko schładzamy, dodajemy ogórki, paprykę i cebulę, mieszamy, przekładamy do słoików. Pasteryzujemy 10 - 15 minut.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 12
Wyświetlenia: 731
Data dodania: 2011-04-13

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Sałatka meksykańska

2011-04-13 19:55:52

Fajny przepis mam podobny, zawsze dobra jest ta sałatka.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.