Sałatka na chrupiącym placku

Ocena przepisu

Składniki

składniki na placek ziemniaczany

nadzienie

  • nektarynka 1 szt
  • jabłko 1 szt
  • sałata masłowa kilka liści

sos

  • jogurt naturalny 4 łyżki czubate
  • twarożek chudy 2 łyżki
  • cukier waniliowy do smaku 2 łyżeczki płaskie

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce do ziemniaków (jeśli jest zbyt dużo soku proszę zebrać, aby masa nie była zbyt płynna). Wbić jajko dodać mąki, sól i dokładnie masę wyrobić. Usmażyć kilka małych chrupiących i złocistych placków. Owoce dokładnie umyć, przekroić na pół i pozbyć się pestek. Pokroić na plasterki. Sałatę opłukać. Składniki na sos zmiksować. Na pierwszy placek położyć liść sałaty potem kilka plasterków owoców, polać trochę sosu znowu placek ziemniaczany i liść sałaty. Potem owoce i polać sosem. Wskazane, aby placki były lekko ciepłe.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 574
Data dodania: 2011-08-11

Zdjęcia

Sałatka na chrupiącym placku
poziomka#

Dodane przez:

poziomka

2011-08-11
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Sałatka na chrupiącym placku

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.