Sałatka z awokado i rukolą

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Awokado obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plasterki. Z cytryny wyciskamy sok i skrapiamy nim awokado, aby nie ściemniało. Anchois kroimy w drobne paseczki. Rukolę płuczemy. Wszystko mieszamy w misce. Czosnek obieramy ze skórki i ucieramy w moździerzu. Następnie dodajemy oliwę, ocet winny, pieprz oraz odrobinę soli. Bardzo dokładnie mieszamy i polewamy nim sałatkę.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 15 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 392
Data dodania: 2011-05-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Sałatka z awokado i rukolą

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.