Sałatka z kapusty

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kapustę umyj, usuń wierzchnie liście oraz głąb, następnie poszatkuj. Pozostałe warzywa obierz, umyj, z papryki usuń gniazda nasienne, marchewkę i seler zetrzyj na tarce jarzynowej, cebulę, paprykę oraz pory pokrój w paski. Jabłka obierz, wypestkuj i zetrzyj. Wszystkie składniki połącz, dodaj ziarna jałowca, kminek i sól. Ubij w kamiennym garnku lub dużym słoiku, a gdy puszczą sok, przykryj talerzem i obciąż. Gdy na powierzchni sałatki ukaże się piana, przebij ją szpikulcem do dna w kilku miejscach. Po 7 dniach ukiszoną sałatkę możesz podawać do jedzenia lub wkładać do słoików i pasteryzować.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 761
Data dodania: 2010-03-30

Zdjęcia

Sałatka z kapusty
monika4#

Dodane przez:

monika4

2010-03-30
Sałatka z kapusty
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Sałatka z kapusty

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.