Sałatka z nutką pikanterii

Ocena przepisu

Składniki

  • rzodkiewka czerwona 1 pęczek
  • rzodkiewka biała miniaturka 1 pęczek
  • szczypiorek 1 pęczek
  • musztarda sarepska 1 łyżka
  • chrzan biały 1 łyżka
  • cukier 1 łyżeczka
  • cytryna kilka kropel

Sposób przyrządzenia

Od czerwonej rzodkiewki oddzielić zieloną część, umyć, pokroić na talarki. Białą rzodkiewkę umyć, lekko oskrobać i pokroić w talarki. Do miseczki dać po łyżce chrzanu, musztardy. Dodać małą łyżeczkę cukru. Wcisnąć kilka kropel cytryny. Sos wymieszać i odstawić na 5 minut, aby się przegryzł. Szczypiorek opłukać i posiekać. Rzodkiewki ze szczypiorkiem wymieszać. Do naczynia ułożyć cienką warstwę warzyw, posmarować sosem, położyć kolejną warstwę, znowu sos i warstwę warzyw. Można spożywać samą jak i jako dodatek do mięs.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 391
Data dodania: 2011-05-29

Zdjęcia

Sałatka z nutką pikanterii
PatrycjaDyderska#

Dodane przez:

PatrycjaDyderska

2011-05-29
Sałatka z nutką pikanterii
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Sałatka z nutką pikanterii

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.