Sałatka z zielonych warzyw

Ocena przepisu

Składniki

  • kapusta pekińska 0,5 szt
  • jaja 3 szt
  • szczypior 1 pęczek
  • ogórek zielony 1 szt
  • majonez 1 łyżka
  • śmietana 3 łyżki
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta

Sposób przyrządzenia

Płuczemy kapustę pekińską, kroimy w plastry. Obieramy ogórka, i kroimy w plasterki. Mieszamy kapustę z ogórkiem i posiekanym szczypiorem. Jaja gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i kroimy na plasterki. Majonez mieszamy z śmietaną i przyprawiamy solą oraz pieprzem. Wszystko łączymy ze sobą w jednym naczyniu. Mieszamy dokładnie. W razie czego przyprawiamy ponownie.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 409
Data dodania: 2011-06-28

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Sałatka z zielonych warzyw

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.