Schab nadziewany

Ocena przepisu

Składniki

  • schab 1,2 kg
  • morele 15 dag
  • masło 10 dag
  • sól czosnkowa
  • płatki migdałów 3 łyżki
  • konfitura morelowa 2 łyżki
  • morele 1 puszka
  • papryka pół łyżeczki
  • kminek 1 łyżeczka
  • rozmaryn 1 łyżeczka

Sposób przyrządzenia

Masło utrzeć z solą czosnkową i rozmarynem. Schab zanurzyć na 3 minuty we wrzątku, wyjąć i naciąć kieszeń. Schab napełniać na przemian suszonymi morelami i kawałkami masła. Otwór spiąć wykałaczkami. Mięso oprószyć solą , kminkiem, papryką. Umieścić w formie i piec 90 minut podlewając wodą. Konfiturę podgrzać doprawić kminkiem i papryką . Posmarować mięso , posypać migdałami i jeszcze wstawić do piekarnika na 15 minut. Zmiksować morele , przecedzić wywar z pieczonego mięsa. Wymieszać zmiksowane morele z wywarem doprawić do smaku . Podawać na półmisku.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 844
Data dodania: 2010-05-13

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Schab nadziewany

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.