Schabowe z karkówki

Ocena przepisu

Składniki

  • karkówka 60 dag
  • czosnek 1-2 ząbki
  • vegeta do smaku
  • jajka 2 sztuki
  • tarta bułka do panierki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzenia

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Czosnek rozgnieść ze solą i pieprzem. Dodać 1-2 łyżki oleju i wymieszać. Przygotowaną marynatą posmarować plastry mięsa, posypać pieprzem i odstawić na 60 minut w chłodne miejsce. Jajka rozbić. Można dodać trochę vegety. Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 1678
Data dodania: 2011-03-14

Zdjęcia

Schabowe z karkówki
kuchareczka221#

Dodane przez:

kuchareczka221

2011-03-14
Schabowe z karkówki
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Schabowe z karkówki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.