Ser biały domowej roboty

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mleko wlewamy do garnka i dodajemy śmietanę. Odkładamy do lodówki i czekamy, aż się zsiądzie. Ok 2 dni. Ser podgrzewamy na małym ogniu, kiedy zacznie się wytwarzać serwatka ściągamy z ognia i przelewamy przez sitko wyłożone np. pieluchą tetrową. Pieluchę wiążemy, odciskamy i pozostawiamy na ok 5 godzin. Po tym czasie mamy gotowy serek. Smacznego !!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 3 dni
Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 908
Data dodania: 2011-05-31

Zdjęcia

Ser biały domowej roboty
Iwusia#

Dodane przez:

Iwusia

2011-05-31
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ser biały domowej roboty

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.