Ser owczy z cebulą

Ocena przepisu

Składniki

  • cebula 2 główki
  • ser owczy 120 gram
  • oliwa 3/4 szklanki
  • cytryna 1 szklanka
  • oliwki 12 sztuk
  • jaja 3 sztuki
  • szczypior 1 pęczek
  • koper 1 pęczek
  • pieprz 1 szczypta
  • sól 1 szczypta

Sposób przyrządzenia

Cebule kroimy w piórka i skraplamy je sokiem wyciśniętym z cytryny, przekładamy do średniego słoika, zalewamy oliwą, zakręcamy szczelnie i wkładamy do lodówki na kilka godzin lub najlepiej na całą noc. Po tym czasie cebule wykładamy ze słoika do miski. Dodajemy pokrojone w paski oliwki i pokrojony w kostkę ser owczy.

Jaja, koper oraz szczypiorek drobno siekamy, dodajemy do sałatki, przyprawiamy do smaku pieprzem oraz solą i całość dokładnie mieszamy. Podajemy tuż po przygotowaniu.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 437
Data dodania: 2011-07-06

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ser owczy z cebulą

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.